Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2003 | Artikelen | Uitgave 3/2003

Bijblijven 3/2003

Laesies van de hoofdhuid

‘Het hoeft niet altijd roos te zijn’

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2003
Auteur:
Prof. Dr. H. A. M. Neumann
Belangrijke opmerkingen
Prof.dr. H.A.M. Neumann is dermatoloog, hoofd Dermatologie en Venereologie aan het Erasmus MC Rotterdam.

Samenvatting

Veel huidziekten kunnen zich overal op het lichaam manifesteren, sommige daarvan zijn gebonden aan bepaalde structuren in de huid. Zo zal bijvoorbeeld folliculitis zich alleen rondom het adnex (doorgaans de haarfollikel) ontwikkelen. Daarnaast is het een bekende waarneming dat sommige huidaandoeningen een voorkeur hebben voor een bepaalde lokalisatie. Denk maar aan de symmetrisch voorkomende huiderupties op ellebogen en knieën bij psoriasis.
In dit artikel zal een aantal inflammatoire dermatosen, alsmede infectieuze premaligne en maligne dermatosen worden belicht. De problematiek van de alopecie zal hierbij alleen voorzover ze binnen de context past, worden meegenomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2003

Bijblijven 3/2003 Naar de uitgave