Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2003 | Artikelen | Uitgave 3/2003

Bijblijven 3/2003

Erupties op de kinderleeftijderupties op de kinderleeftijd

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2003
Auteur:
Dr. A. de Moor
Belangrijke opmerkingen
Mw. dr. A. de Moor, consulent Kinderdermatologie, Universiteit Ziekenhuis, Antwerpen.

Samenvatting

Een correcte diagnose van een eruptie bij kinderen is niet eenvoudig. Handvatten hierbij kunnen zijn de lokalisatie van het letsel, de kleur, het aanzicht en de mate van verhevenheid.
In deze bijdrage komen per leeftijdsgroep de voornaamste aandoeningen aan de orde. Niet besproken worden de rode en schilferende letsels, met name de eczemateuze aandoeningen, omdat (atopisch) eczeem immers vrij gemakkelijk te diagnosticeren is. Bij de differentiaaldiagnostiek van eczeem dient men rekening te houden met onder meer mycosen, psoriasis, pytiriasis. Deze aandoeningen komen elders in dit nummer van Bijblijven aan bod.
In tabel 1 wordt een overzicht gepresenteerd van mogelijke diagnosen per leeftijdscategorie, in de tekst worden de aandoeningen besproken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2003

Bijblijven 3/2003 Naar de uitgave