Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Ontmoeting | Uitgave 1/2013

Denkbeeld 1/2013

‘Kunt u dat begrijpen?’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2013
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Tekst Frans Hoogeveen
Illustratie Erik Flokstra/Twinmedia
Mevrouw Van Mil is een vitale dame die je haar tachtig jaren niet zou geven. Slank, recht van lijf en leden, conservatief gekleed, het haar in een knotje. Samen met haar man bewoont zij een mooi ingerichte flat. Haar man heeft dementie. Op het moment van het gesprek is hij naar de dagbehandeling. Mevrouw van Mil is depressief. Ik spreek haar op verzoek van de casemanager, die me heeft gewaarschuwd dat zij niet snel het achterste van haar tong laat zien. Maar niets blijkt minder waar. Na enkele inleidende beleefdheden vertelt ze me openhartig haar verhaal. Misschien wek ik haar vertrouwen. Of misschien zit het haar gewoon allemaal erg hoog.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Denkbeeld 1/2013 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Music for Life

Kleinbeeld

Boeken