Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Column | Uitgave 1/2013

Denkbeeld 1/2013

Van bril wisselen

Specialismen Gaan Samen Of Gaan Zorg Uitruilen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2013
Auteur:
Birgitte Schoenmakers
Elke maand komt mevrouw Denis, een kranige, gezellige tachtiger, bij mij op consult voor bloeddrukcontrole. Ze is dan in gezelschap van zoon of dochter en heeft altijd veel te vertellen. Dat doet ze in een sappige mengeling van haar moedertaal, Engels en het plaatselijke dialect, Leuvens. De laatste maanden nemen de Engelse woorden de overhand. Dat is aandoenlijk maar tegelijk ook wat onrustwekkend. Zoon en dochter vermelden ook spontaan eigenaardige, dagelijkse voorvalletjes die op het begin van cognitieve achteruitgang kunnen wijzen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Denkbeeld 1/2013 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Music for Life

Kleinbeeld

Boeken

Kleinbeeld

Dementie app

Report

Zorg 2.0