Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Thema gezondheid | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Kun je overbehandeling zien aankomen?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteur:
Theo Boer
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Theo Boer studeerde theologie en ethiek in Utrecht en Uppsala. Hij is Universitair docent medische ethiek aan Protestantse Theologische Universiteit te Groningen en verbonden aan het Ethiek Instituut van de Universiteit Utrecht. Hij is tevens ethicus-lid van een Regionale Toetsingscommissie Euthanasie.

Samenvatting

Overbehandeling staat in Nederland prominent op de agenda. Er moet een einde komen aan behandelingen die niet op hun plaats zijn. Maar hoe doe je dat, ‘overbehandelen’ vermijden? Vaak kun je toch pas achteraf zeggen of iets overbehandeling is? In dit artikel gaan we op zoek naar signalen vooraf die erop wijzen dat een behandeling bij een kwetsbare oudere maar beter nagelaten kan worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd