Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Veranderingen in de zorgwetgeving en de gevolgen voor ouderen met een zorgbehoefte

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteur:
Anne-marie van Bergen
Belangrijke opmerkingen
Over de auteur
Anne-Marie van Bergen is senior adviseur in het programma Sociale Zorg van Movisie. Zij adviseert gemeenten, organisaties op het gebied van zorg en welzijn, vrijwilligers- en cliëntenorganisaties over de ondersteuning en zorg aan en participatie van mensen in kwetsbare posities. Op dit moment is ze daarbij veel bezig met de voorbereidingen op de transitie van AWBZ naar Wmo.

Samenvatting

In 2015 verandert er veel in de wetgeving die de zorg voor ouderen en gehandicapten regelt: de AWBZ verdwijnt, verstrekkingen vervallen of worden verdeeld over de Zorgverzekeringswet (ZVW), de herziene Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Wet Langdurige Zorg (WLZ). In 2014 zijn hier de eerste veranderingen van merkbaar. Wat verandert er en wat gaan ouderen met een zorgbehoefte hiervan merken? Wat zijn kansen en wat zijn risico’s? Hoe kunt u hierop inspelen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave

Tijdschriftbespreking

De derde leeftijd v/m

Gesignaleerd

Gesignaleerd