Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 2/2015

Psychopraktijk 2/2015

Klinische ontwikkelingsneuropsychologie in de praktijk

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2015
Auteur:
Prof. dr. Hanna Swaab
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. H. Swaab is hoogleraar op het vakgebied van de pedagogische Wetenschappen, orthopedagogiek m.b.t. diagnostiek, i.h.b. neuropedagogische assessment. Daarnaast is zij decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden (hswaab@fsw.leidenuniv.nl).

Samenvatting

De neuropsychologie bestudeert de relaties tussen hersenen en gedrag. Bij de klinische toepassing van de neuropsychologie bij kinderen en jeugdigen gaat het om het leggen van verbanden tussen problemen in het gedrag in de breedste zin van het woord en het disfunctioneren van de hersenen in ontwikkeling. Deze bijdrage betreft met name de klinische ontwikkelingsneuropsychologie voor de leeftijd van nul tot achttien jaar. Centraal staat het diagnosticeren en behandelen van de gevolgen van hersendisfuncties op de functionaliteit van een zich snel ontwikkelend zenuwstelsel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Psychopraktijk 2/2015 Naar de uitgave

Rechten en plichten

Selectief ingekocht?

Redactioneel

Reacties