Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 2/2015

Psychopraktijk 2/2015

Tonen van dankbaarheid: een nieuw therapeutisch hulpmiddel?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2015
Auteur:
Prof. dr. Caroline Braet
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. C. Braet is verbonden aan de Universiteit Gent, Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie (caroline.braet@ugent.be).

Samenvatting

Mensen die depressief zijn, hebben niet alleen gevoelens van somberheid en negatieve affectiviteit, maar ook weinig gevoelens van positieve affectiviteit. Hoewel cognitief-gedragstherapeutische behandelprogramma’s hierop adequaat inwerken, worden er nog steeds nieuwe methodieken geëvalueerd met een meerwaarde voor de behandeling. Eén methodiek die aan belang wint en specifiek zou inwerken op het verhogen van positieve affectiviteit, is het tonen van dankbaarheid, expressing gratitude genaamd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Psychopraktijk 2/2015 Naar de uitgave