Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

26-01-2016 | Uitgave 1/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 1/2016

Jeugd in Beeld geeft inzicht in de gezondheid van kinderen

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 1/2016
Auteurs:
P. van Dommelen, P. Zwijgers, O. Engelse, JIB-koplopersgroep
Belangrijke opmerkingen
Leden van de JIB-koplopersgroep staan in de appendix vermeld.

Samenvatting

Jeugd in Beeld (JIB) geeft alle Jeugdgezondheidszorg (JGZ)-organisaties de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de gezondheid van hun populatie en dit te spiegelen aan andere JGZ-organisaties. Het doel van JIB is om beleids- en sturingsinformatie te leveren om de kwaliteit van de zorg te optimaliseren. Deelname aan JIB verloopt via het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). De werkwijze van JIB is als volgt: (1) deelnemende JGZ-organisaties leveren anonieme gegevens, die geregistreerd zijn conform de Basisdataset, uit het Digitaal Dossier (DD) JGZ aan, (2) er vindt een kwaliteitscontrole van de data plaats, (3) de uitkomstmaten worden berekend en (4) via een beveiligde web-applicatie wordt er spiegelinformatie op wijk-, regionaal en landelijk niveau beschikbaar gesteld aan deelnemende JGZ-organisaties. Inmiddels zijn er zeven JGZ-organisaties die deelnemen aan JIB, waarvan zes gegevens hebben aangeleverd op het gebied van overgewicht bij 2– tot 4-jarigen. Dit artikel geeft inzicht in de werkwijze van JIB en presenteert resultaten op het gebied van overgewicht op basis van 41.441 kinderen op de contactmomenten 2 en 3 jaar en 3 jaar en 9 maanden over het jaar 2014.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 1/2016 Naar de uitgave