Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | In gesprek | Uitgave 2/2017

Denkbeeld 2/2017

‘Je moet voor de tel komen’

Jan Booij over diversiteit in de zorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2017
Auteur:
Hugo van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.

Samenvatting

Diversiteit en zorg zijn onlosmakelijk verbonden met de naam Jan Booij. Als verpleegkundige werkte hij in vrijwel alle takken van de gezondheidszorg en zo belandde hij begin jaren tachtig ook in het verpleeghuis. Hij was betrokken bij het eerste interculturele verpleeghuis in Den Haag en daarna volgden nog tal van initiatieven waarbij diversiteit de rode draad was. Waar komt zijn fascinatie voor culturele verscheidenheid vandaan en hoe kijkt hij naar de huidige ouderenzorg?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Denkbeeld 2/2017 Naar de uitgave