Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Casus hart of longen | Uitgave 2/2017

TPO - De Praktijk 2/2017

Is het mijn hart of zijn het mijn longen?

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 2/2017
Auteur:
Martien Vrolijk

Samenvatting

De diagnostiek van hartfalen is vaak lastig als de patiënt ook COPD heeft. De klachten en symptomen van hartfalen en COPD lijken erg op elkaar. Nauwe samenwerking tussen de huisarts, longarts en cardioloog is dan ook nodig om de diagnostiek en behandeling van deze grote groep patiënten te optimaliseren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

TPO - De Praktijk 2/2017 Naar de uitgave

Interview geen medisch model, maar autonomie

Geen medisch model, maar autonomie

Onderzoek een stappenteller bij COPD

Een stappenteller bij COPD

Kennisquiz

Weet je dit?

Educatie richtlijn behandeling tabaksverslaving

Actualisering richtlijn behandeling tabaksverslaving