Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Onderzoek medicatie stoppen | Uitgave 2/2017

TPO - De Praktijk 2/2017

Bloeddruk- en cholesterolverlagende medicatie stoppen

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2017
Auteur:
Clare Luymes

Samenvatting

Sommige patiënten hebben zo’n laag tienjaarsrisico op ziekte en sterfte door hart- en vaatziekten dat zij volgens de huidige NHG-Standaard Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) geen medicatie zouden krijgen. Dat zij toch medicatie gebruiken, kan komen door veranderingen in hun risicoprofiel, door andere afkapwaarden in de nieuwe richtlijn of omdat bij aanvang van de behandeling het cardiovasculair risico niet is berekend.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

TPO - De Praktijk 2/2017 Naar de uitgave

Educatie richtlijn behandeling tabaksverslaving

Actualisering richtlijn behandeling tabaksverslaving

Interview geen medisch model, maar autonomie

Geen medisch model, maar autonomie

Educatie longziekten op het werk

Longziekten op het werk

Onderzoek een stappenteller bij COPD

Een stappenteller bij COPD