Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-02-2020 | Medicatie | Uitgave 2/2020

Podosophia 2/2020

Invloed van medicatie op voeten en huid

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2020
Auteur:
drs. Marc de Leeuw

Samenvatting

Veel geneesmiddelen hebben ongewenste bijwerkingen die het werkterrein van de podotherapeut raken. Medicatie kan de nagels en omliggende huid beïnvloeden. Bij sommige geneesmiddelen kunnen prikkelingen of tintelingen in handen en voeten optreden. Ook zijn er geneesmiddelen die de wondgenezing vertragen door effecten op bloedstolling of ontstekingsprocessen. Verschijnselen die zich voordoen op de handen en voeten kunnen dus samenhangen met geneesmiddelgebruik. Het is belangrijk dat de podotherapeut zich daarvan bewust is. Bij twijfel is het raadzaam om door te verwijzen naar de behandelend arts. Dit artikel is een bloemlezing van een aantal belangrijke groepen geneesmiddelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Podosophia 2/2020 Naar de uitgave