Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2008 | Inleiding | Uitgave 1/2008

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2008

Inleiding

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 1/2008
Auteur:
Peter Daansen

Samenvatting

De afgelopen dagen – het is begin november – heb ik talrijke sprekers op het Najaarscongres van de Vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (VGCt) horen zeggen dat cognitieve gedragstherapie onbetwist de meest evidence-based en vooral de effectiefste behandelvorm is. Je zou kunnen zeggen: het congres was business as usual. Toch waren er ook andere geluiden. Sommige sprekers pleitten ervoor om te stoppen met de welbekende ‘paardenrace’ en de aandacht te richten op het onderzoek naar de werkzame mechanismen van een behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2008

Tijdschrift voor Psychotherapie 1/2008 Naar de uitgave