Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2021 | Artikel | Uitgave 2/2021

Denkbeeld 2/2021

'Ik weet oprecht niet of ik even dapper zal zijn'

Peterjan van der Wal over de veerkracht van ouderen in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2021
Auteur:
Theo Royers
De meeste ouderen die permanent afhankelijk zijn van intensieve zorg ervaren het leven als waardevol. Dat blijkt uit het proefschrift van onderzoeker, geestelijk verzorger en predikant Peterjan van der Wal. Hij werkt ruim twintig jaar als geestelijk verzorger bij Zonnehuisgroep Vlaardingen en deed in diezelfde periode onderzoek naar wat het leven van ouderen, zowel met fysieke beperkingen als met dementie, in het verpleeghuis de moeite waard maakt. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2021

Denkbeeld 2/2021 Naar de uitgave

Redactioneel

Niet expres

Kleinbeeld

Kleinbeeld