Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2021 | Onder de Loep | Uitgave 2/2021

Denkbeeld 2/2021

'Mooie kleuren, maar ik word er niet vrolijk van'

Wat doet dementie met de beleving van beeldende kunst en muziek?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2021
Auteur:
Han Diesfeldt
Mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen sinds enkele jaren een rondleiding volgen in twaalf Nederlandse musea. Met het programma Onvergetelijk kijken zij onder begeleiding van een speciaal opgeleide museummedewerker naar kunstvoorwerpen en schilderijen en bespreken die met elkaar. Veel mensen met dementie ervaren zo'n begeleid museumbezoek als plezierig. Dat is op zich al voldoende reden om kunstinstellingen op te nemen in een dementievriendelijke samenleving. Maar er is weinig onderzoek gedaan naar wat dementie doet met de esthetische en emotionele beleving van beeldende kunst en muziek. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2021

Denkbeeld 2/2021 Naar de uitgave

Toetssteen

De diagnose

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Redactioneel

Niet expres