Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | In gesprek | Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015

‘Ik heb een band met ouderen’

Maurice Oudshoorn, specialist ouderengeneeskunde

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2015
Auteur:
Peter Bakens
Belangrijke opmerkingen
Peter Bakens is redacteur van Denkbeeld; hij is docent hbo-v aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

‘Maar wie doet er dan mijn boodschappen dokter, als ik morgen weer thuis ben?’ Op dat soort vragen wilde Maurice Oudshoorn ook antwoord kunnen geven. Alleen aandacht voor medische zaken was hem te beperkt. Hij volgde na zijn studie geneeskunde een opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en is nu een bevlogen voorstander van de drie-eenheid ‘preventie, cure en care’. Redacteur Peter Bakens sprak met hem over zijn visie op de ouderenzorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015 Naar de uitgave

Kort nieuws

Mars en pluto