Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015

Goede mondzorg regel je samen

Voorwaarden voor succesvolle implementatie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2015
Auteurs:
Franka Meiland, Kersti De Lugt-lustig, Wilma Deerenberg, Lizette Wattel
Belangrijke opmerkingen
Franka Meiland is senior-onderzoeker en docent aan het VU medisch centrum, afdeling Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde, Amsterdam.
Kersti de Lugt-Lustig is mondhygiënist bij Vivium Zorggroep, Naarden, docent aan de Hogeschool InHolland en onderzoeker BENECOMO.
Wilma Deerenberg is specialist ouderengeneeskunde en manager behandelzaken bij Vivium Zorggroep, Naarden.
Lizette Wattel is coördinator UNO-VUmc, Amsterdam.

Samenvatting

Een gezonde mond is belangrijk, ook voor ouderen met dementie. Wat de problemen met hun mondgezondheid zijn en wat eraan gedaan kan worden, viel te lezen in het vorige nummer van Denkbeeld. Maar oplossingen bedenken voor adequate mondzorg voor mensen met dementie leidt niet automatisch tot vermindering van de problemen. Daarvoor is een goede invoering nodig. En op dat punt blijkt de realiteit weerbarstig. Deel 2 in het drieluik over mondgezondheid bij dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015 Naar de uitgave

Kort nieuws

Alzheimercongres