Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Feedback post | Uitgave 10/2017

Tandartspraktijk 10/2017

Het ‘Spel’ van Vraag en Aanbod: 30 jaar medische vragen en antwoorden

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2017
Auteur:
Luzi Abraham-Inpijn
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. L. Abraham-Inpijn is emeritus hoogleraar Algemene Ziekteleer en Inwendige Geneeskunde verbonden aan de Divisie A (Interne Geneeskunde) van het Amsterdams Medisch Centrum. Bijgaande aflevering van haar rubriek ‘Feedback Post’ is haar laatste bijdrage.

Samenvatting

Aan het eind van een periode van 30 jaar waarin ik in elk nummer van TP vragen van tandartsen en mondhygiënisten heb beantwoord, vind ik het nu tijd om daar eens verslag van te doen. Het begon als louter toeval. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw stelde een tandarts in de wandelgangen van ACTA me een voorzichtige medische vraag over een van zijn patiënten. Deze interactie werd bekend en stimuleerde aanvankelijk niet alleen tandartsen binnen, maar allengs ook buiten ACTA om mij telefonisch of schriftelijk vragen over medische problemen te stellen. Snel bleek dat ik paal en perk moest stellen aan de vragen die, meer of minder duidelijk, de eigen gezondheid of die van familieleden betroffen en die veelal het karakter hadden van een second opinion. Maar dat er bij de tandartsen behoefte was aan een vraagbaak voor medische problemen waarmee zij in hun beroepsuitoefening geconfronteerd werden, was duidelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Tandartspraktijk 10/2017 Naar de uitgave

Out of the box (23)

Een brug te ver?