Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 10/2017

Tandartspraktijk 10/2017

Waterkwaliteit: Testen en handhaven

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Sjoerd Kuiken, Nynke Tymstra
Belangrijke opmerkingen
Drs. Sjoerd Kuiken is eigenaar van Kuiken Praktijkmanagement. Hij adviseert en begeleidt praktijken rondom praktijkmanagement en specifiek wet- en regelgeving. Tevens verzorgt hij cursussen over deze onderwerpen.
Dr. Nynke Tymstra is in 2003 afgestudeerd aan de RuG. In 2010 promoveerde zij op een onderwerp in de implantologie. Sinds 2007 is zij mede-praktijkhouder van de Tandartspraktijk Ureterp, waar zij werkzaam is als algemeen practicus.
Samen duiken zij voor TP in de ‘KNMT Richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken’ met als doel deze voor de beroepsgroep inzichtelijk en toepasbaar te maken en waar nodig een kritische noot te plaatsen.

Samenvatting

De belangrijkste wijzigingen die doorgevoerd zijn in de nieuwe ‘KNMT Richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken’ zijn in de zes voorgaande artikelen al aan bod gekomen. De wellicht meest besproken wijziging zullen we in dit laatste artikel in deze reeks behandelen: het ‘Kwaliteitsbeleid van water uit de behandelunit’, beschreven in hoofdstuk 10. In de nieuwe Richtlijn is daaraan een apart hoofdstuk gewijd waarin geheel nieuwe aanbevelingen worden gedaan, zoals het halfjaarlijks testen van de waterkwaliteit van de units. In dit artikel zullen we ingaan op deze aanbevelingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Tandartspraktijk 10/2017 Naar de uitgave

Heynick's hoek

Ontploffende tanden

Out of the box (23)

Een brug te ver?