Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap 9/2021

05-08-2021 | Casuïstiek

Het belang van familierelaties

Contextueel werken in de huisartsenpraktijk

Auteurs: Joke van Ballegooijen, Chantal van Wijngaarden-Timmermans, Karin Jonker, Ingeborg Rozenboom

Gepubliceerd in: Huisarts en wetenschap | Uitgave 9/2021

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een patiënt neemt altijd zijn of haar familieomstandigheden mee naar de spreekkamer en het is nuttig om daar aandacht aan te besteden. Persoonlijke zorg is niet voor niets een belangrijke waarde in de huisartsgeneeskunde. Een systeemtherapeutische benadering, zoals Contextuele Therapie, biedt daarbij praktische en toepasbare handvatten.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
5.
go back to reference Onderwaater A. De onverbrekelijke band. Inleiding en ontwikkelingen in de contextuele therapie van Nagy. Amsterdam: Pearson, 2015. Onderwaater A. De onverbrekelijke band. Inleiding en ontwikkelingen in de contextuele therapie van Nagy. Amsterdam: Pearson, 2015.
6.
go back to reference Boszormenyi-Nagy I, Krasner B. Tussen geven en nemen: Over contextuele therapie. Haarlem: De Toorts, 1994. Boszormenyi-Nagy I, Krasner B. Tussen geven en nemen: Over contextuele therapie. Haarlem: De Toorts, 1994.
7.
go back to reference Diatlowicki M, Droogh C. Contextueel werken in de huisartsenpraktijk, interview met drie huisartsen. Vakblad voor Contextuele Hulpverlening 2018;3:13-7. Diatlowicki M, Droogh C. Contextueel werken in de huisartsenpraktijk, interview met drie huisartsen. Vakblad voor Contextuele Hulpverlening 2018;3:13-7.
9.
go back to reference Van den Eerenbeemt EM, Van Heusden A. Balans in beweging: Ivan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie. Haarlem: De Toorts, 2001. Van den Eerenbeemt EM, Van Heusden A. Balans in beweging: Ivan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie. Haarlem: De Toorts, 2001.
Metagegevens
Titel
Het belang van familierelaties
Contextueel werken in de huisartsenpraktijk
Auteurs
Joke van Ballegooijen
Chantal van Wijngaarden-Timmermans
Karin Jonker
Ingeborg Rozenboom
Publicatiedatum
05-08-2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Huisarts en wetenschap / Uitgave 9/2021
Print ISSN: 0018-7070
Elektronisch ISSN: 1876-5912
DOI
https://doi.org/10.1007/s12445-021-1235-7