Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014

Scheiding en stress

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Prof.dr. Jan van der Ploeg
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen. Prof.dr. J.D. van der Ploeg is emeritus hoogleraar orthopedagogiek, Universiteit Leiden (jvdploeg@xs4all.nl).
Deze bijdrage is een bewerking van hoofdstuk 10 uit het boek Stress bij kinderen (Houten: Bohn Stafleu van Loghum), dat de auteur in 2013 publiceerde.
Het aantal echtscheidingen is in de loop der tijd sterk toegenomen. Hierbij zijn jaarlijks ongeveer 34.000 kinderen betrokken. Dit cijfer kunnen we voor kennisgeving aannemen, ware het niet dat een echtscheiding voor veel kinderen een zeer stressvolle gebeurtenis is die tot psychische, sociale en/of psychosomatische problemen kan leiden. Deze bijdrage handelt over hoe kinderen met een echtscheiding omgaan, de mogelijke problemen van een echtscheiding en waarom het ene kind wel en het andere kind niet in problemen komt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel