Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 5/2010

01-10-2010 | Journaal

Groente en fruit: gezond maar impopulair

Auteur: Charlotte Dorren

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 5/2010

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Mensen die veel groente en fruit eten, hebben minder kans om kanker of hart- en vaatziekten te krijgen. Dit positieve effect is er ook bij diabetes type 2, maar dan alleen als de patiënten groene bladgroenten eten.
Literatuur
go back to reference Carter P, et al. Fruit and vegetable intake and incidence of type 2 diabetes mellitus: systematic review and meta-analysis. BMJ 2010;341:c4229. Carter P, et al. Fruit and vegetable intake and incidence of type 2 diabetes mellitus: systematic review and meta-analysis. BMJ 2010;341:c4229.
Metagegevens
Titel
Groente en fruit: gezond maar impopulair
Auteur
Charlotte Dorren
Publicatiedatum
01-10-2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 5/2010
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03089423

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Twiets

Ontbijt