Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Redactioneel | Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010

POH-GGZ: een nieuwe collega erbij!

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Gré van Gelderen

Samenvatting

Een diabeet lukt het niet om af te vallen en blijkt een eetprobleem te hebben. Een patiënt met hoge bloeddruk komt er door depressieve klachten niet toe om te gaan sporten. Een COPD-patiënt is ’s nachts angstig en daardoor meer benauwd. Hij slaapt nu in zijn eentje door het overlijden van zijn vrouw. Een gevoelige POH-somatiek kan tijdig de psychische problematiek bij haar patiënten signaleren. En hoe dan verder?
De POH-GGZ verschijnt in de huisartsenpraktijk. Om wat voor functie gaat het hier? Een welkome aanvulling voor de praktijkondersteuner en de chronische patiënt?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Weet je dit?

Vragen

Journaal

In memoriam

Seks als je chronisch ziek bent

Erectieproblemen