Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Journaal | Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010

Kalktabletten verhogen de kans op myocardinfarct

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Annette van Vliet

Samenvatting

Nogal wat 40-plussers slikken kalktabletten om osteoporose te voorkomen of te behandelen. De calciumsuppletie heeft immers een gunstig effect op de botdichtheid en vermindert het risico op botbreuken. Onderzoekers in Nieuw-Zeeland keken of calciumsupplementen het risico op cardiovasculaire events verhoogt, en volgens hen is dit inderdaad het geval bij een myocardinfarct.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Twiets

Ontbijt