Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Gewone en ongewone patiënten | Uitgave 8/2015

Tandartspraktijk 8/2015

Gingivitisachtige aandoeningen

Verwijzing naar de kaakchirurg is geïndiceerd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2015
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. I. van der Waal is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch.

Samenvatting

Iedere tandarts en mondhygiënistis is vertrouwd met het beeld van gingivitis. Soms presenteren zich echter patiënten bij wie het klinische beeld binnen een aantal weken of maanden niet verbetert, ondanks adequate professionele reiniging en instructie over goede mondhygiëne. In de praktijk lijkt dan vrijwel altijd te worden vastgehouden aan een tekortschieten door de patiënt wat betreft de optimalisering van de mondhygiëne, vermoedelijk in het merendeel van de gevallen terecht. Toch zijn er verschillende aandoeningen die niet primair berusten op een ontsteking en zich als een gingivitisachtig beeld kunnen presenteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Tandartspraktijk 8/2015 Naar de uitgave

Kleurbepaling van composieten

Doorstaat de VITA-schaal de tand des tijds?

Vooruitgang of bedreiging?

Technologie en tandheelkunde