Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Kleurbepaling van composieten | Uitgave 8/2015

Tandartspraktijk 8/2015

Doorstaat de VITA-schaal de tand des tijds?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2015
Auteur:
Alexander Schryvers
Belangrijke opmerkingen
Alexander Schryvers studeerde in 2015 af aan de Katholieke Universiteit in Leuven, waar hij nu ook een ‘Postgraduaat in Tandheelkunde: Endodontie’ volgt. Zijn promotor voor de masterscriptie was prof. dr. Marleen Peumans.

Samenvatting

Als we kijken naar de huidige tandheelkundige composieten, constateren we dat de meeste ervan gebaseerd zijn op het VITA-kleurensysteem voor hun kleurindeling. Huidige literatuur toont echter dat vele composieten niet overeenkomen met hun overeenkomstige VITA-tab of dat er kleurverschillen zijn tussen twee dezelfde tinten composiet maar van verschillende merken. In dit onderzoek werd geëvalueerd in hoeverre twee composietmerken van elkaar verschillen inzake kleur (chroma, hue, value, en translucentie). Daarnaast werd er een derde composiet getest, waarvan de kleurindeling niet op VITA is gebaseerd maar op het natuurlijke verouderingsproces van de tand.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Tandartspraktijk 8/2015 Naar de uitgave

Tandheelkundige klachten bij duiken en vliegen

Barodontalgie: fabel of realiteit?

Speuren naar maatwerk

Vast. En toch uitneembaar.