Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019

Geen preventieve endo

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2019
Auteur:
Montyn Stoffels
Belangrijke opmerkingen
Montyn Stoffels (RUG 2018) is als tandarts werkzaam in twee verschillende algemene praktijken en is daarnaast werkzaam als docent en trainee Restauratieve Tandheelkunde bij het CTM-UMCG.

Samenvatting

De partiële beslijping geldt al jaren als de gouden standaard om de vitaliteit van de pulpa maximaal te beschermen. Indirecte restauraties zijn geïndiceerd wanneer grote restauraties vervangen moeten worden. Voor patiënten met een permanente dentitie en diepe cariës bij wie pulpa-exponatie optreedt, wordt MTA gezien als de eerste keus als direct overkappingsmateriaal.1 Deze aanbeveling behelst wel specifiek de behandeling van een verse pulpa-exponatie als het gevolg van excavatie bij diepe cariës. In onderstaande casus gaat het eigenlijk om een oud trauma, waardoor er formeel geen sprake is van een exponatie, maar van een expositie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

OriginalPaper

De pulpotomie

OriginalPaper

Reacties van lezers