Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019

Vitale-pulpatherapie: minimaal invasief!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2019
Auteurs:
William Wolters, Luc van der Sluis, Marleen de Groot
Belangrijke opmerkingen
Vertaald en bewerkt door Marleen de Groot
William Wolters is opgeleid in Groningen en in 2005 afgestudeerd als tandarts. Hij is werkzaam als docent en als expertisegroepsleider Endodontologie bij het CTM en in de praktijk als algemeen practicus.
Prof. dr. L.W.M. van der Sluis is afdelingshoofd van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG. De focus van zijn onderzoek is preventie van parodontitis apicalis en desinfectie van het wortelkanaal.
Marleen de Groot voert sinds 2002 een algemene praktijk in Groningen en is daarnaast sinds 2010 tandarts-docent op het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, waar zij tevens deel uitmaakt van de expertisegroep Endodontologie. De illustraties in dit artikel zijn van haar hand.

Samenvatting

Diepe cariëslaesies kunnen leiden tot pulpa-exponatie, wat uiteindelijk kan resulteren in een wortelkanaalbehandeling. Nieuwe inzichten in het regeneratievermogen van de pulpa en innovaties in de beschikbare biocompatibele materialen die gebruikt kunnen worden om pulpaweefsel te overkappen, hebben geleid tot nieuwe behandelingsstrategieën waarmee we gebitselementen hopelijk langer vitaal en functioneel kunnen houden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019 Naar de uitgave

OriginalPaper

De pulpotomie

OriginalPaper

De apexresectie