Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019

Avitale pulpatherapie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Xenos Petridis, Antonis Chaniotis, Fotini Tsotou, Luc van der Sluis
Belangrijke opmerkingen
Xenos Petridis, DDS, MSc, PhD-kandidaat, studeerde in 2014 af als tandarts-endodontoloog aan de universiteit van Athene (Griekenland). Sinds 2015 werkt hij in Groningen als tandarts-endodontoloog en als onderzoeker bij het CTM/UMCG.
Antonis Chaniotis, DDS, MDS, werkt als tandarts-endodontoloog, is praktijkeigenaar van een verwijspraktijk voor endodontologie in Athene, Griekenland en is werkzaam op het Department of Endodontics, School of Dentistry, NKUA, Athene, Griekenland.
Fotini Tsotou, DDS, werkt als tandarts algemene practicus in Athene, Griekenland.
Prof. dr. Luc W. M. van der Sluis, is afdelingshoofd van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG.

Samenvatting

Een 9-jarige jongen met twee necrotische centrale bovenincisieven met zwelling en fistelvorming na dentaal trauma, werd succesvol behandeld met een revitalisatieprocedure. Vier jaar na dato waren de tanden nog steeds symptoomvrij en ook röntgenologisch waren er geen aanwijzingen voor pathologie. De wortelvorming was voltooid. Het enige wat ontbrak was een sensibele reactie op de koudetest. In dit artikel wordt beschreven welke procedure werd gevolgd en waarom.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

OriginalPaper

De apexresectie