Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019

Cracked tooth

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2019
Auteur:
Eric W. Meisberger
Belangrijke opmerkingen
Eric W. Meisberger is tandarts en als klinisch docent werkzaam bij de groep Restauratieve tandheelkunde van het CTM van het UMC Groningen. In het CBT van het Martini-ziekenhuis in Groningen houdt hij zich voornamelijk bezig met endodontische behandelingen op verwijzing. Vergroting in de tandheelkunde heeft zijn bijzondere interesse.

Samenvatting

In een tweede molaar blijkt de pijnklacht van een patiënt te worden veroorzaakt door een ‘cracked tooth’; deze wordt door haar tandarts behandeld door een knobbeloverkappende composietrestauratie. Een zeurend gevoel blijft echter. Een definitieve kroon vervaardigen, dat durfde hij nog niet. Wat is wijsheid? De tandarts verwijst de patiënt naar mij met de vraag wat mijn visie is en het verzoek de eventuele noodzakelijke behandeling uit te voeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Tandartspraktijk 3/2019 Naar de uitgave