Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2009 | restauratieve tandheelkunde | Uitgave 11/2009

Tandartspraktijk 11/2009

Gebitsslijtage: Dahlen, geDahld

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2009
Auteur:
dr. K. B. Wabeke

Samenvatting

De behandeloptie volgens Dahl bij vergevorderde gebitsslijtage die zich zeer lokaal ergens in een dentitie presenteert en ons frustreert omdat we geen ruimte voorhanden hebben voor restauratief herstel, lijkt veelbelovend. Natuurlijk moet er nog veel gedegen onderzoek worden uitgevoerd en gepresenteerd. Dus ik kan mij voorstellen dat menige lezer die over dit onderwerp in TP van mei en van oktober jl. las, zich afvraagt hoe bestendig het behandelresultaat zal zijn. Mijn klinische ervaring na ongeveer veertig behandelingen volgens dit principe stemmen mij zeer enthousiast en dit enthousiasme wil ik graag met de lezer delen. Immers, collega's met verwijspraktijken of werkzaam in centra kunnen de vraag naar behandelingen van gebitsslijtage niet meer aan. In deze bijdrage presenteer ik mijn ‘langstlopende’ Dahlpatiënt, die ik in augustus 2004 behandelde en die zo vriendelijk was eind september jl. nog eens langs te komen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2009

Tandartspraktijk 11/2009 Naar de uitgave

TP selectief

Medisch

Lessen in multidisciplinaire behandelingen

Eccellenza in ortodonzia

parodontologie

Implantomania

tandheelkundige chirurgie

Hirudo officinalis