Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2009 | TP selectief | Uitgave 11/2009

Tandartspraktijk 11/2009

Chirurgie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2009
Auteur:
   

Samenvatting

Een coronectomie van een gebitselement is een chirurgische procedure waarbij de kroon van de wortels wordt gescheiden en alleen het kroongedeelte wordt verwijderd. De wortels blijven dus onberoerd, waarmee de kans op schade aan bijvoorbeeld de nervus alveolaris inferior wordt verminderd. Coronectomie lijkt dus een mooie techniek voor patiënten met een risico op schade aan de nervus alveolaris inferior tijdens chirurgische verwijdering van de derde molaar. Het lijkt niet nodig om de achtergebleven pulpa van de kies te behandelen bij het uitvoeren van een coronectomie. Dierstudies tonen namelijk aan dat wortels vitaal blijven met minimale degeneratieve veranderingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2009

Tandartspraktijk 11/2009 Naar de uitgave

TP selectief

Endodontologie

informed consent

Meerjarenplan

Vierwortelige bovenmolaren zijn zeldzaam

Twee palatinale wortels