Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2009 | aansprakelijkheid | Uitgave 11/2009

Tandartspraktijk 11/2009

Niet te bewijzen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2009
Auteur:
J. M. Kreyns

Samenvatting

De reden om een tandarts aansprakelijk te stellen wordt menigmaal ingegeven door een tweede tandarts. Deze geeft mondeling of schriftelijk een negatieve kwalificatie over een kroon, een brug of een prothese en entameert daarmee een klacht tegen tandarts 1. Bedoeld of onbedoeld. De wetenschap dat de patiënt een negatieve kwalificatie mogelijk aangrijpt om de vorige behandelaar aansprakelijk te stellen, schept de verplichting om bij een second opinion het oordeel zorgvuldig te wegen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2009

Tandartspraktijk 11/2009 Naar de uitgave

TP selectief

Implantologie

TP selectief

Endodontologie

informed consent

Meerjarenplan

TP selectief

Chirurgie