Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2012 | Artikel | Uitgave 2/2012

Psychopraktijk 2/2012

FACT wijkteams vernieuwen sociale psychiatrie

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 2/2012
Auteur:
J. R. van Veldhuizen
Belangrijke opmerkingen
J.R. (Remmers) van Veldhuizen is psychiater. Hij adviseert GGZ-instellingen rond implementatie FACT en transmurale zorg en is voorzitter
De introductie van het FACT model verandert de zorg voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen ingrijpend. De voorheen weinig intensieve ambulante zorg en vaak langdurende opnames worden vervangen door actieve sociale psychiatrie. FACT wijkteams bieden multidisciplinaire ‘outreachende’ begeleiding en behandeling in de eigen omgeving van de cliënt. Ze richten zich op herstel ondersteunende zorg. Ze werken samen met partners in de buurt en kunnen zeer intensieve dagelijkse zorg bieden. Zo worden opnames bekort en voorkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2012

Psychopraktijk 2/2012 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Omgaan met hoogtevrees