Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Pearls | Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017

Elektronische sigaret bij stoppen met roken

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2017
Auteur:
Lidewij Broekhuizen
Belangrijke opmerkingen
Dr. B.D.L. Broekhuizen, huisarts en redactield H &W
Belangenverstrengeling: niets gemeld.
PEARLS bieden de lezer bruikbare wetenschap voor de werkvloer, op basis van de Cochrane Database of Systematic Reviews. Coördinatie: Hans van der Wouden • Correspondentie: j.vanderwouden@vumc.nl.

Samenvatting

De e-sigaret helpt op korte termijn om te stoppen met roken. Langetermijneffecten zijn echter nog onbekend en daarom is het niet verstandig de e-sigaret (meteen) te adviseren bij mensen die willen stoppen met roken. Dit zijn resultaten van een Cochrane-review. Het bewijs van de geïncludeerde onderzoeken was laag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017 Naar de uitgave

Boekbespreking

Leerboek psychiatrie