Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | (ver)stand van zaken | Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017

Onderzoek effect leefstijlinterventieprogramma op hartvaatziekten

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2017
Auteur:
Sanne Verkleij
Belangrijke opmerkingen
Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde en LUMC Campus Den Haag: S.M. Verkleij, aiotho.
In de rubriek (Ver)Stand van zaken geeft de aiotho (arts-in-opleiding tot huisarts-onderzoeker) een korte samenvatting van de literatuur die heeft geleid tot de belangrijkste onderzoeksvraag waarop hij aan het promoveren is. Coördinatie: Nadine Rasenberg • Correspondentie: n.rasenberg@erasmusmc.nl

Samenvatting

Kennis over effectiviteit en implementatie van leefstijlinterventies voor patiënten met een hoog risico op hartvaatziekten in de eerste lijn is schaars. Daarom start er een onderzoek naar het effect en de implementatie-succesfactoren van een integrale groeps-leefstijlinterventie voor patiënten met een verhoogd risico op hartvaatziekten in de huisartsenpraktijk in vergelijking met de gebruikelijke zorg. De groeps-leefstijlinterventie vindt plaats in de wijk en bestaat uit zeven groepsbijeenkomsten en drie individuele gesprekken. Onder begeleiding van een leefstijlcoach komen alle facetten van een gezonde leefstijl aan bod. Het onderzoek loopt van 2017-2020.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017 Naar de uitgave

Boekbespreking

Verward in Nederland