Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | In de praktijk | Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016

Eisen van een cliënt

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2016
Auteur:
Karel Soudijn
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u gevalsbeschrijvingen met reflectie op de inhoud.
Dr. K. Soudijn doceert beroepsethiek aan de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde onder meer het boek Ethische codes voor psychologen. Vorig jaar verscheen hiervan de derde, herziene editie.

Samenvatting

Leden van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) zijn al sinds 1960 gebonden aan een beroepscode. De meest recente versie hiervan is sinds 2015 van kracht. De opbouw van de huidige code is hiërarchisch. Vier basisprincipes zijn opgedeeld in paragrafen met talrijke geboden en verboden. De basisprincipes zijn: verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016 Naar de uitgave