Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Column | Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016

Chicken soup method

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2016
Auteurs:
Hester Douma, Inès Hendriks
Belangrijke opmerkingen
Hester Douma & Inès Hendriks
Douma, MSc en Hendriks, MSc zijn beiden MST-CAN therapeut in de Viersprong in Amsterdam.
MST-CAN (Multi System Therapy Child Abuse and Neglect) is een intensief behandelprogramma voor gezinnen waarin kindermishandeling en verwaarlozing spelen en uithuisplaatsing van kinderen dreigt.
De namen van de personen in deze column zijn geanonimiseerd.

Samenvatting

Opgetogen rijd ik de straat in van moeder Magda. ‘Zou ze er zijn?’, denk ik. ‘Hoe vaak zou ik hier al voor een dichte deur hebben gestaan?’ Ik weet dat Magda rond dit tijdstip meestal thuis is van haar werk en haar 8-jarige zoon Ronnie dan net heeft opgehaald van de buitenschoolse opvang. Ze heeft het razend druk en kan zaken door haar volle programma nauwelijks overzien.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016 Naar de uitgave