Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Opinie | Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016

Objectieve risicobeoordelingen: levensgebeurtenissen als leidraad

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2016
Auteurs:
Diederik de Rooy, Sanne Mulder
Belangrijke opmerkingen
Diederik de Rooy werkt als AIOS-psychiatrie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en Rivierduinen. Hij studeerde Geneeskunde en Rechten in Leiden, promoveerde in de Geneeskunde en heeft een bijzondere interesse in de relatie tussen recht, moraal en psychisch functioneren.
Sanne Mulder is student geneeskunde aan de Universiteit Leiden, en doet onder zijn begeleiding wetenschappelijk onderzoek.

Samenvatting

Vanuit de samenleving wordt er een toenemende druk op de ggz gelegd om veiligheid te bieden. Meer aandacht voor objectieve risicofactoren, zoals ingrijpende levensgebeurtenissen, kan helpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

GZ - Psychologie 7/2016 Naar de uitgave