Skip to main content
main-content
Top

13-10-2014 | Nieuws

Eerste polsoperatie met nieuwe generatie prothese in ADRZ

In het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes is met succes een bijzondere polsoperatie uitgevoerd die in Europa nog niet eerder is toegepast. Plastisch chirurg H.P. van Not plaatste bij een patiënt met ernstige pijnklachten een polsprothese van de nieuwste generatie. Het unieke ontwerp laat meer bewegelijkheid toe in de pols en hecht beter aan het bot. De operatie is goed en vlot verlopen en de patiënt maakt het goed. Dit meldt het ADRZ.

De nieuwe prothese is ontwikkeld in Amerika en is daar deze zomer getest bij een beperkte groep van 21 patiënten. Plastisch chirurg Van Not was door de Amerikaanse producent, Integra LifeSciences, gevraagd om de polsprothese als eerste in Europa te plaatsen. Van Not verzorgt in Europa opleidingen voor deze specifieke chirurgische techniek. Twee vertegenwoordigers van de Amerikaanse producent waren uit Lyon overgekomen om bij de operatie in het ADRZ aanwezig te zijn.

 

 

De 42-jarige patiënt uit Vlissingen was vanwege de pijnklachten al diverse malen zonder resultaat geopereerd. De prothese blijkt een uitstekende oplossing. Daarnaast is de apparatuur voor het plaatsen van de polsprothese zo veel verbeterd dat dit eenvoudiger en meer voorspelbaar verloopt.

 

Bron: Admiraal De Ruyter Ziekenhuis
Beeld: Fotolia

Tip

Lees meer over de pols en hand in:

Casuïstiek

Onderzoek en behandeling van de hand:

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Manuele therapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.