Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Uitgave 9/2019

“YOU CAN ONLY SEE IT WHEN YOU’RE THERE” (JOHN KOIS)
Tandartspraktijk 9/2019

Een vragenlijst in de algemene praktijk?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2019
Auteur:
Naomi Doelen
Belangrijke opmerkingen
Naomi Doelen (Amsterdam 2012) is als restauratief-tandarts i.o. werkzaam bij DentiQ Tandartsen in Maarsen en Nieuw Unicum in Zandvoort. Naast deze werkzaamheden heeft zij samen met Willemijn van Susante een eigen academie opgericht genaamd ‘BITE Functional Dentistry’.

Samenvatting

De tandarts heeft eigenlijk een unieke positie. Patiënten komen tweemaal per jaar voor controle, omdat dit ooit door de verzekering verplicht werd gesteld. Bij welke beroepsgroep zie je dat nog meer? Als wij dan vragen: ‘Heeft u klachten over uw tanden of kiezen?’, geeft zo’n 80% als antwoord: ‘Nee, nergens last van, gaat allemaal goed.’ Maar hoe weet je dat mensen daadwerkelijk geen klachten hebben? Zoals de legendarische tandarts Pete Dawson zo prachtig beschrijft: ‘Bijna alle hoofdpijnklachten komen uit het mondgebied voort. Maar komen patiënten met die klachten ook bij jou?’ Wij hebben een poortwachtersfunctie en hebben de mogelijkheid op zoek te gaan naar signalen voordat die zich tot symptomen kunnen ontwikkelen. In dit artikel wil ik met behulp van de vragenlijst van John Kois (zie afbeelding1) toelichten waarom het gebruik van de vragenlijst een meerwaarde heeft voor de praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2019

Tandartspraktijk 9/2019 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gehecht aan goud