Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | Kennistoets | Uitgave 9/2019

IINHALATIESEDATIE: VEILIG EN VERANTWOORD
Tandartspraktijk 9/2019

Wat weet u van lachgassedatie?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2019
Auteur:
Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D.L. Gambon (RU Utrecht 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij is werkzaam bij het UMCG CTM Expertisegroep Kindertandheelkunde en doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

Het gebruik van lachgas in het uitgaanscircuit met de daarbij voorkomende excessen en ongelukken zorgt voor vragen en onrust bij onze patienten, terwijl lachgassedatie bij angst voor tandheelkundige behandeling en/of onvoldoende medewerking juist uitkomst biedt. Het middel zelf krijgt een ongecontroleerde, ongeleid-projectielreputatie terwijl in wezen niet het middel, maar de oneigenlijke, onwetende gebruikers dat ongeleide projectiel zijn. Onterecht als u weet aan wat voor voorwaarden moet worden voldaan om een (lichte) inhalatiesedatie toe te passen. Wat weet u van lachgassedatie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Andere artikelen Uitgave 9/2019

Tandartspraktijk 9/2019 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

De bouwsteen des levens