Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017

Eén vogel in de hand…: Een initiatief voor meer plezierige activiteiten in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2017
Auteur:
Theo Hazelhof

Samenvatting

De .verpleeg-. uispdpulatie verandert, een nieuwe generatie dient zich aan. En die heeft andere wensen en behoeften dan de vorige. Doordat deze ouderen meer vrije tijd hadden, zijn bezigheden buiten het werk of het huishouden voor hen een belangrijker onderdeel van hun identiteit. Maar in de huidige verpleeghuizen is er vaak niet genoeg ruimte voor zinvolle activiteiten - en al helemaal niet voor het (gedeeltelijk) voortzetten van oude hobby’s. En dat draagt eraan bij dat bewoners wegzakken in apathie of depressie. Redacteur en ouderenpsycholoog Theo Hazelhof houdt zich al jaren bezig met deze thematiek. Zelf een fervent vogelliefhebber en inmiddels ook niet meer de jongste, besloot hij het niet bij woorden te laten en in het verpleeghuis waar hij werkt van zijn hobby een interventie te maken. Een voorbeeld van hoe je bewoners meer plezierige activiteiten kunt bieden en tegelijkertijd de buitenwereld kunt binnenhalen in het verpleeghuis .

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017 Naar de uitgave