Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017

Intimiteit in het verpleeghuis: een persoonlijk verhaal

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2017
Auteur:
Guus Groenstra

Samenvatting

Joke is wegens de ziekte van Alzheimer opgenomen in verpleeghuis De Thomashof. Haar man Guus vertelt aan zijn jeugdvriend Peter, die alzheimerspecialist is geworden, hoe de intimiteit van vroeger in deze nieuwe omgeving weer een plek kon krijgen. Een waar verhaal, waarin de verteller om privacyredenen de namen heeft vervangen, ook die van hemzelf.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2017

Denkbeeld 6/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Hoe nu verder?

Onder de loep Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

Een stapje terug in de evolutie? Jeugdige beeldvorming van de ouderdom