Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-05-2020 | Internationaal onderzoek | Uitgave 2/2020

Podosophia 2/2020

Een smart inlegzool bij artrose: wat vindt de zorgprofessional ervan?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2020
Auteur:
MSc Henk Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: Lin D, Papi E, McGregor AH. Exploring the clinical context of adopting an instrumented insole: a qualitative study of clinicians’ preferences in England. BMJ Open 2019;9:e023656. https://​doi.​org/​10.​1136/​bmjopen-2018-023656. (Open source)

Samenvatting

In deze Engelse studie is nagegaan hoe zorgverleners aankijken tegen de Flexifoot, een slimme inlegzool, die is ontworpen voor patiënten met artrose en met name wordt gebruikt door zorgverleners. Hiertoe zijn semigestructureerde interviews afgenomen onder 11 fysiotherapeuten, 11 orthopedisch chirurgen, vijf huisartsen en drie podotherapeuten. Alle deelnemers vonden dat de inlegzool een nuttige aanvulling was op de huidige behandeling, dat het systeem de informatieoverdracht tussen zorgverleners en cliënten en tussen zorgverleners onderling verbeterde en dat de data nuttig waren bij de evaluatie van de behandeling. Zij waren in het algemeen positief over toepassing van de zool in een klinische setting, maar vonden wel dat het systeem aanpasbaar zou moeten zijn aan de specifieke problemen van de cliënt. Als belangrijkste barrières voor de implementatie van de zool voorzagen zij tijd, kosten en acceptatie door de cliënten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

Podosophia 2/2020 Naar de uitgave