Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Euvels | Uitgave 6/2011

TPO - De Praktijk 6/2011

Droge huid

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 6/2011
Auteur:
Annette van Vliet
Belangrijke opmerkingen
praktijkondersteuner
Correspondentie: annettevanvlietpoh@gmail.com
Van een droge huid hebben vooral ouderen last, maar ook op jongere leeftijd komt het regelmatig voor. Bij een droge huid of xerosis is de huid schraal, voelt ruw aan en soms is er schilfervorming. Ook kunnen kloofjes ontstaan. Een droge huid kan aanleiding geven tot jeuk, irritatie en roodheid. Op oudere leeftijd wordt de huid dunner en kwetsbaarder en is moeilijker in staat om vocht vast te houden. Bij jongeren is er vaak sprake van een andere oorzaak, bijvoorbeeld eczeem.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2011

TPO - De Praktijk 6/2011 Naar de uitgave

Buitenlands nieuws

Integrale zorgbenadering