Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Pro & contra | Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017

Stelling

Als je mensen met dementie aan het woord laat, moet je dat zo authentiek mogelijk doen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2017
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Er wordt veel geschreven over mensen met dementie, maar het is belangrijk dat zij zelf meer aan het woord komen. Nu is het wel zo dat dementie effect heeft op het taalgebruik. Zinsbouw en woordkeuze veranderen en soms hapert iemand. Moet je die authenticiteit in geschreven tekst behouden, ook al kan dat mensen soms wat lastiger te begrijpen maken?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017 Naar de uitgave

Onder de loep

Stilte GRAAG!

De ervaringen in twee proeftuinen

Iedere Dag de Moeite Waard