Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Onder de loep | Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017

Stilte GRAAG!

Hoe achtergrondmuziek het oudere brein belast

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2017
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Tekst Han diesfeldt
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com

Samenvatting

Over de positieve effecten van – bekende en gewaardeerde – muziek op mensen met dementie is al veel geschreven. Maar wat moeten we denken van altijd aanwezige achtergrondmuziek, het zogeheten ‘muzikaal behang’? Of van ander achtergrondgeluid, zoals van een televisie die urenlang aanstaat? Belast dat de toch al kwetsbare hersenen van mensen met dementie niet te veel?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017 Naar de uitgave

Achter de voordeur

Dementie en de dokter