Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Opinie | Uitgave 2/2013

GZ - Psychologie 2/2013

De vraag ‘wie moet hoofdbehandelaar zijn?’ is geen gezeur van zorgverzekeraars, maar een zeer terechte vraag

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2013
Auteur:
Dr. Lex Vendrig

Samenvatting

Enkele jaren geleden had ik een praktijk als eerstelijnspsycholoog en verkeerde ik in de veronderstelling dat als ik iemand zou doorverwijzen naar de ‘tweede lijn’ dit ongeveer net zo zou gaan als bij een huisarts: als basiszorg ontoereikend is dan hogerop. Tot ik een mevrouw met een mooie verwijsbrief waarin stond wat er aan de hand was, doorverwees met een verzoek om een psychotherapeutische behandeling. De mevrouw kreeg een handvol pillen en een ‘basispsycholoog’ toegewezen die ging uitleggen wat een depressie is en die de mevrouw schema’s liet invullen. Na een jaar stond ze bij mij weer op de stoep. Het was deze ervaring die mij deed realiseren dat ‘tweede lijn’ in de ggz een andere betekenis heeft dan in de somatische zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

GZ - Psychologie 2/2013 Naar de uitgave